Press > 19 Februari 2025

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20250219_95468475

Meetjesland Leiestreek, Woensdag 19 februari 2025

Romy Wijffels en haar partner Francesco Panzeri zijn druk bezig om het voormalige restaurant La Marmite bij Watervliet nieuw leven in te blazen. Het restaurant, dat ze willen omdopen tot Veldzigt, ligt op de grens met België en Nederland en is momenteel nog een grote bouwwerf. “We hopen de eerste maaltijden nog dit voorjaar aan onze klanten te serveren”, zegt het koppel.

Romy en Francesco maken droom waar en openen nieuw restaurant Veldzigt

Het is er momenteel een grote bouwwerf. Vloeren worden er uitgebroken, de sloophamer haalt muren neer. Allemaal met maar een doel voor ogen. “Nog voor de zomer begint, willen we hier oos eigen restaurant kunnen openen”, vertellen Romy Wijffels (23) en Francesco Panzeri (27). “Het is een droom die in vervulling moet gaan. We hebben beiden al heel wat ervaring in de horeca, maar een eigen zaak opstarten leek ons wel heel leuk.”

Buitenterras

Aanvankelijk hadden ze een ander pand op het oog maar toen als bij verrassing La Marmite, een oud leegstaand restaurant op de grens tussen België en Nederland, op de radar kwam te staan, was de kogel al snel door de kerk. “lkzelf ben een Yzendijkse”, vertelt Romy. “Sinds mijn jeugd al ken ik het pand dat aan de grens staat. Heel vroeger was het een café waar goederen die de grens over moesten, konden in- of uit­ geklaard worden (onderworpen worden aan een douanecontrole, red).”

“Mijn partner is een Italiaan die ik leerde kennen toen we beiden in De Blanke Top in Cadzand werkten. Hij werkte in eigen land in sterrenzaken. maar trok de weide wereld in en kwam toevallig aan de Zeeuwse kust terecht.” Samen wil het  koppel hun nieuwe  zaak  opstarten. “Het Veldzigt, want zo gaat onze zaak opnieuw heten, wil een restaurant voor iedereen zijn, maar zal wel iets chiquere gerechten serveren”, klinkt het. “Onze ligging is fantastisch. We hebben een prachtig zicht over de Belgische en de Nederlandse polders, er passeren heel wat fietsroutes voorbij de zaak en onze klanten kunnen van de rust en de stilte genieten.”

Helpende handen

Hoewel de echte werkzaamheden nog maar pas van start gingen, mikken Romy en Francesco toch op het voorjaar om open te gaan. “De aannemer beloofde ons in zowat twee maanden rond te raken”, zegt Romy. “We kijken er alvast heel erg naar uit. Tussen alle drukte door gaan we ook op zoek maar helpende handen om ons te helpen bij de uitbating.”

Met het Veldzigt krijgt het restaurant zijn eerdere naam terug. “Het hoekje waar we zitten, kent iedereen uit de regio onder deze naam”, zegt de nieuwe uitbater. “Het is een pand dat dateert uit 1891. We mikken in  de aanvangsfase op zowat veertig bestekken, hoewel er plaats is voor het dubbele.” Het Veldzigt krijgt ook een mooi buitenterras.

Translate »